Winter voorbereid: Dynamo of startmotor vervangen?

2 dec. 2020

Start je auto niet? Dan is de kans groot dat de dynamo of startmotor stuk is. Dit overkomt veel automobilisten in de winter maanden. Door de kou in de winter krijgen deze componenten van je auto het zwaarder te verduren. Als je pech hebt, is de startmotor stuk of laadt de dynamo niet meer bij en dan start de motor niet. Dit komt veel voor in de wintertijd.
Heeft u een auto met een start/stop systeem, dan heeft u een daarvoor een speciaal type startmotor nodig die verschilt van een auto zonder start/stop systeem. Niet getreurd ook deze kunnen wij leveren. Bij VanGilsAutomotive hebben wij alle soorten dynamo's en startmotoren op voorraad en deze zijn direct leverbaar.


https://www.vangilsautomotive.nl/onderdelen/motor/starten-en-laden 


De auto’s met een start/stop systeem hebben vaak een zwaardere dynamo en startmotor. Elke keer dat je bij het stoplicht staat en de motor van de auto moet weer gestart worden kost dit energie. Om er voor te zorgen dat er genoeg stroom beschikbaar is wordt de auto voorzien van een zwaarder start en – laad systeem.
De startmotoren en dynamo’s voor een benzine auto zijn vaak lichter uitgevoerd dan de startmotoren en dynamo’s van een diesel auto. De dieselmotoren vragen meer kracht om te starten, daarnaast zijn de elektrische systemen van een dieselmotor vaak iets uitgebreider. De auto heeft namelijk stroom nodig om te kunnen blijven lopen. Dynamo’s van dieselmotoren hebben een speciale dynamopoelie. Deze dynamopoelies zijn speciaal gemaakt om tegen de vibraties te kunnen van een zware dieselmotor.
Voor benzine motoren zijn er veel verschillende type dynamo’s gebruikt. Het verschil kun je herkennen aan de hoeveelheid ampère die een dynamo oplevert. Wanneer een auto meer elektrische systemen heeft, heeft de auto een zwaardere dynamo nodig. Doordat er dus veel verschillende dynamo’s gebruikt zijn is het soms lastig om het juiste onderdeel te vinden. Weet u niet precies welk onderdeel u nodig heeft? Geen probleem! Neem contact met ons op en wij zoeken het graag voor u uit. Via chat, telefonisch en via email zijn wij goed bereikbaar. >>>

 

Voor de categorie:  https://www.vangilsautomotive.nl/onderdelen/motor/starten-en-laden 

 

Enkele voorbeelden van populaire Dynamo's en startmotoren: 

Startmotor Mercedes ML klasse o192014

Dynamo BMW 5 serie o75370

Startmotor Audi A3 o191153

Dynamo Volkswagen Golf o191836

Dynamo Volkswagen up o177453

Dynamo Citroen C4 o191877live chat