Wat gebeurt er met uw sloopauto?

29 jun. 2021

VanGilsAutomotive heeft jarenlange ervaring met het demonteren van sloopauto’s en verkoop van jong gebruikte auto-onderdelen. Wanneer u bij VanGilsAutomotive uw auto inlevert als sloopauto, dan zijn er een aantal stappen die uw auto doorloopt tot deze volledig gedemonteerd en gerecycled is. Benieuwd hoe uw sloopauto gedemonteerd en gerecycled wordt? Dat leest u in deze blog.


PTS%20fabriek

Sloopauto inleveren of ophalen

Als uw auto rijp is voor de sloop, dan kunt u deze tegen een mooi bedrag inleveren bij VanGilsAutomotive. Dit kunt u doen door te bellen of te mailen naar de afdeling inkoop. Zij overleggen dan met u wanneer de inlevering van de auto uitkomt en wat het gewenste bedrag voor de sloopauto is. Kan uw auto niet meer de weg op of bent u niet in de gelegenheid om uw auto bij onze vestiging in te leveren? VanGilsAutomotive heeft ook een ophaaldienst beschikbaar. In overleg met u komt de chauffeur de auto ophalen op de afgesproken locatie.

Demonteren

Na de inlevering van uw auto gaan wij aan de slag met de demontage. Hierbij wordt er gekeken welke onderdelen hergebruikt kunnen worden. Dit is afhankelijk van de staat en het levensjaar van de auto. De onderdelen die een tweede leven verdienen worden gedemonteerd en uitgebreid getest op werking en kwaliteit zodat ze aangeboden kunnen worden voor de verkoop. 

Shredder

Nadat alle bruikbare onderdelen van de auto gedemonteerd zijn, wordt de sloopauto aangeboden aan een shredder. Hiervoor werkt VanGilsAutomotive samen met HKS in Moerdijk. HKS vermaalt de gedemonteerde auto tot kleine stukjes metaal, die weer teruggewonnen worden voor de metaalverwerkende industrie. 

Post Shredder Technologie  

De overgebleven resten van de auto gaan vervolgens naar de Post Shredder Technologie in Tiel. Hier vindt weer een scheiding plaats van de overgebleven grondstoffen. De vier grondstoffen die van elkaar gescheiden worden zijn: kunstoffen, mineralen, vezels en metaal restanten. Dit zorgt voor een volledige recycling van minimaal 95% tot wel 98%.
 

live chat