Autosloperij vroeger versus nu

10 aug. 2021

Waar u vroeger uw auto naar de autosloop bracht, brengt u uw auto tegenwoordig naar een autodemontage- of autorecyclingbedrijf. Maar wat is dan precies het verschil tussen vroeger en nu? In deze blog vertellen we u meer hierover.

Autosloperij

Wanneer u grofvuil bezit dat niet in de containers mag of past, brengt u dit naar de stort van de gemeente. Hier kunt u terecht voor huis, tuin en keukenafval, alleen niet voor auto’s. Maar toen mensen vroeger steeds vaker auto gingen rijden, begon er ook steeds meer de behoefte te ontstaan voor een locatie waar auto’s naar de stort gebracht konden worden. Sindsdien werden er steeds vaker autosloperijen in Nederland geopend. Op dat moment was er nog geen verkoop van tweedehands onderdelen, dus werden de auto’s gesloopt voor de opbrengsten van oud ijzer. 

Autodemontagebedrijf

Tegenwoordig gaat het er heel anders aan toe. Niet alleen de naam, maar ook de manier van werken heeft een upgrade gekregen. Waar auto’s vroeger dus veelal gesloopt werden voor het oud ijzer, wordt er nu meer ingezet op duurzaamheid en recycling. De bruikbare onderdelen worden van de auto’s gedemonteerd en krijgen een tweede leven. Bij VanGilsAutomotive werken wij dan ook met het doel om gebruikt het nieuwe standaard te maken. Kunnen er onderdelen van de auto niet hergebruikt worden? Dan worden de onderdelen en het kale autowrak gerecycled voor nuttige doeleinden tot een percentage van 98%.

Waar vroeger van een vergoeding voor uw sloopauto geen sprake was, krijgt u tegenwoordig een vergoeding voor uw sloopauto. Ook bij VanGilsAutomotive krijgt u een een passend bedrag voor uw auto.  

 


autosloperij

live chat