Hoe werkt de opslag in ons magazijn?

17 aug. 2021

VanGilsAutomotive heeft een groot assortiment van meer dan 83.000 onderdelen. Zo hebben wij voor vele automerken onderdelen op voorraad liggen en kunnen wij u van de gewenste onderdelen voorzien. Met zoveel onderdelen is het dan ook van belang om deze op de juiste locatie op te bergen, zodat het weer makkelijk gevonden kunnen worden wanneer er een bestelling geplaatst wordt. Maar hoe regelen wij deze opslag precies?

Onderdelen invoeren

Wanneer er onderdelen bij VanGilsAutomotive gedemonteerd zijn, worden deze eerst ingevoerd in het systeem. Hier wordt onder andere de naam, merk, bouwjaar, staat, laknummer en overige specificaties van de onderdelen genoteerd. Vervolgens krijgen de onderdelen een locatie in het magazijn toegewezen. Hiervoor maken wij gebruik van een automatisch systeem dat de best beschikbare locatie voor het desbetreffende onderdeel aangeeft. Op basis van deze gegevens, geven de magazijnmedewerkers alle onderdelen de juiste locatie en kunnen deze gemakkelijk weer gevonden worden. 

Verschillende locaties

Toen VanGilsAutomotive zich in 2014 in dit pand vestigde, werden er al vaste locaties voor onderdelen bepaald. Aangezien onderdelen allemaal een ander formaat hebben, kunnen deze niet overal in het magazijn geplaatst worden.

Op deze manier hebben wij een locatie voor het plaatsen van plaatwerk, zoals de portieren, achterkleppen en daken. Dit zijn relatief grote onderdelen die snel beschadigd kunnen raken. Ook hebben wij kratten met zware onderdelen, hieronder vallen onderdelen zoals aandrijfassen, fusees en het differentieel. Daarnaast hebben wij ook een andere locatie voor zware onderdelen zoals motoren, deze worden eveneens opgeslagen in grote kratten.  

Ook is er in het magazijn een grote deel vrijgemaakt voor het plaatsen van onderdelen zoals bumpers. Doordat deze onderdelen groter zijn van formaat, vergen ze een specifieke manier van opbergen. Dit doen wij in grote dozen, waardoor de onderdelen intact en onbeschadigd blijven. Tot slot hebben wij ook vele kratjes in ons magazijn opgeslagen staan. Hierin zijn de kleinere auto-onderdelen terug te vinden.


IMG 20210805 140540

live chat