Hoe bepalen wij de waarde van uw sloopauto?

24 aug. 2021

De waarde van uw sloopauto zal per sloperij wellicht iets afwijken. Dit is afhankelijk van een aantal factoren waar de desbetreffende sloperij de waarde op baseert. Bij VanGilsAutomotive doen wij altijd ons best om een mooi en passend bedrag voor uw sloopauto te geven. Ook wij doen dit aan de hand van een aantal factoren, die wij graag even met u doornemen. 

Merk en model

Het merk en het model van de auto zijn de eerste belangrijke factoren waarop wij de waarde van uw auto baseren. Hierbij ligt de waarde van een auto uit het duurdere segment vaak hoger dan de goedkopere merken en modellen. Dit is vaak wel afhankelijk van de optische staat waar de auto in verkeert. 

Optische staat

Heeft uw auto grote schade of veel gebruiksschade zoals krassen of deuken? Dan heeft uw auto een mindere waarde dan auto’s die weinig schade hebben. Dit is bijvoorbeeld wanneer uw auto niet meer door de keuring komt, maar verder in goede staat verkeert. Dan zal de waarde van uw auto een stuk hoger liggen. 

Gewicht

Een zwaardere auto brengt automatisch meer ijzer met zich mee. Hierdoor zal een zwaardere auto meer waarde hebben dan een lichte auto die over minder ijzer beschikt.  

Katalysator

Tot slot speelt ook de katalysator een grote rol in de waarde van uw auto. Heeft de sloopauto nog een katalysator? Dan bepalen wij de waarde zoals wij dit normaal zouden doen. Een auto zonder katalysator brengt daarentegen nog weinig op, ongeacht de staat van de auto. 


Blog

live chat