Wat gebeurt er met uw auto bij een PST fabriek?

31 aug. 2021

Als uw auto rijp is voor de sloop, kunt u deze als sloopauto laten demonteren bij VanGilsAutomotive. Wij demonteren alle bruikbare onderdelen die een nieuw leven bij een andere auto verdienen. Hierna wordt uw auto aangeboden aan een shredder, die de auto vermaalt tot kleine stukjes metaal. En dan nog steeds is er een deel van uw auto dat gerecycled kan worden, deze fase gebeurt bij een PST (Post Shredder Technology) fabriek. Hoe en wat een PST fabriek recyclet vertellen wij u in deze blog.

Afvalsoorten

De PST fabriek is de laatste stap in het proces om uw auto te recyclen en is goed voor 15,2% van de recycling. Hier worden, na het bezoek aan de shredder, alle overgebleven deeltjes omgezet in herbruikbare grondstoffen. Hierbij gaat het om vier soorten afval, namelijk: kunststoffen, mineralen, vezels en metaal restanten.

Overgebleven metaalsoorten

Om alle reststoffen op een juiste manier te kunnen scheiden, zijn er in de PST fabriek verschillende kleuren terug te vinden. Elke kleur is verbonden aan een soort materiaal, die vervolgens weer in aparte modules verder uit elkaar worden gehaald. Uiteindelijk zullen door dit proces koper, aluminium, ijzer en roestvrij staal overblijven.

Scheidingstechnieken

Bij het scheiden van alle metalen en reststoffen wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken. De meest voorkomende technieken worden uitgevoerd met magneten en triltafels. Door gebruik te maken van deze methodes worden verschillende metaaldeeltjes van elkaar gescheiden.

Toepassing van gerecyclede deeltjes

Uiteindelijk worden alle gerecyclede deeltjes toegepast op nieuwe producten. Zo wordt het roestvrij staal verwerkt in staalconstructies en wordt aluminium gebruikt in bijvoorbeeld blikjes. Maar ook koper is een veelgebruikt materiaal bij het maken van kabels voor energiebedrijven en wordt ijzer gebruikt voor het ontwikkelen van gewapend beton. 


Blog%2031 8

live chat