Het vrijwaringsbewijs

19 okt. 2021

Wanneer u uw auto bij ons inlevert voor de sloop, ontvangt u van ons een vrijwaringsbewijs. 
Met dit vrijwaringsbewijs kunt u aantonen dat de auto niet meer op uw naam staat. Het is erg belangrijk om dit vrijwaringsbewijs te ontvangen, omdat u er dan zeker van bent dat u niet meer aansprakelijk bent voor de auto. 

Vrijwaring voor Nederlandse auto’s

Als u in het bezit bent van een Nederlandse auto, kunnen wij de vrijwaring gemakkelijk voor u regelen bij de RDW. Met het kentekenbewijs beëindigen wij de kentekenregistratie in het kentekenregister. Zorg er dan ook altijd voor dat u het kentekenbewijs bij u heeft wanneer u de auto in komt leveren. Aan het beëindigen van de kentekenregistratie zitten voor u geen kosten verbonden, hiervoor is namelijk de verwijderingsbijdrage ingesteld.

Verwijderingsbijdrage

Op het moment dat u een nieuwe auto aanschaft, betaalt u een verwijderingsbijdrage bij de afgifte van het kentekenbewijs. Dit bedrag hoeft u enkel te betalen als uw auto lichter is dan 3500 kilo en jonger is dan 25 jaar. 

Vrijwaring voor buitenlandse auto’s 

De vrijwaring voor buitenlandse auto’s is net iets anders dan de vrijwaring voor Nederlandse auto’s. Bij buitenlandse auto’s krijgt u namelijk een demontageverklaring mee. Hiermee kunt u aantonen dat u uw auto heeft afgestaan voor de sloop. 


rdw vrijwaringsbewijs

live chat