Wanneer is een auto total loss?

4 jan. 2022

Bij VanGilsAutomotive komen dagelijks sloopauto’s binnen waarvan vele, door grote schade zoals ongelukken of brand, total loss zijn. Maar wat houdt het eigenlijk in als een auto total loss is en wanneer is een auto total loss?

Bepalende factoren

Wanneer een auto total loss is, dan is de schade aan de auto te groot en tevens niet meer rendabel om te repareren. Deze schade kan zichtbaar zijn en zich aan de buitenkant van de auto bevinden, maar het is ook zeker mogelijk dat de schade aan de binnenkant van de auto zit. Is de schade van de auto groot maar nog wel te herstellen? Dan wordt er gesproken over een schadeauto. 

Waarde

Als een auto total loss is wil dat niet zeggen dat de auto direct niets meer waard is. Vaak zitten er voor ons namelijk nog vele bruikbare onderdelen op de auto. Hoeveel een auto, die total loss is of schade heeft, exact waard is hangt o.a. ook af van het bouwjaar, merk en model. Wilt u weten welk bedrag wij voor uw auto geven? Neem dan contact op met de afdeling inkoop door een mail te sturen of telefonisch contact op te nemen.


Blog%204 1

live chat