Welke onderdelen van uw auto raken in de winter sneller defect?

2 feb. 2022

De lagere temperaturen in de winter zorgen ervoor dat onderdelen van uw auto sneller defect gaan. Met name bij temperaturen onder nul krijgt de auto het zwaarder te verduren. Toch kunt u er op verschillende manieren de defecten voorkomen of zelfs verhelpen. 

Ruitenwissers zijn zo’n onderdeel die het in de winter lastiger krijgen. Wanneer deze vast vriezen zijn ze met een ruitenkrabber schoon te maken of u kunt gebruik maken van ruitbeschermers. Tip: gebruik geen warm water om de ruitenwissers van uw ruit te verwijderen. Hierdoor loopt u namelijk het risico dat de ruit gaat barsten.

Ook kunnen de deurrubbers van uw auto bevroren raken, waardoor u eventueel uw deur niet meer kunt openen. Door gebruik te maken van een föhn kunt u de deurrubbers ontdooien of u kunt op voorhand de deurrubbers insmeren met siliconenspray. 

Daarnaast kan ook de handrem van uw auto vastvriezen. Wanneer dit het geval is kunt u proberen om de handrem hard aan te trekken, dit kan ervoor zorgen dat het ijs breekt. Indien dit niet voldoende werkt kunt u ook de verwarming van de auto aanzetten of de handrem niet gebruiken door de auto in de versnelling te laten staan. 

Tot slot kan ook de verlichting het lastiger krijgen tijdens de wintermaanden. In deze periode wordt de verlichting vaker gebruikt, waardoor ze eerder toe zijn aan vervanging. Zorg er dan ook altijd voor dat u een extra lampje in huis heeft, zodat u deze kunt vervangen indien nodig. 


Blog%202 2

live chat