Een duurzamere schadeherstel-keten met behulp van Van Gils Automotive

23 feb. 2022

Vanaf 1 janauri 2022 is Van Gils Automotive onderdeel van het concept Bewust Groen Schadeherstel. Schadeherstelketen A.A.S. is in samenwerking met een aantal schadeherstelberijven dit concept gestart om een duurzamere en meer milieuvriendelijke manier van schadeherstel mogelijk te maken, door het inzetten van gebruikte onderdelen en overgaan op air dry clear coats. 

After Sales Magazine plaatste hier recentelijk een artikel over, waar uitgelegd wordt hoe dit wordt bewerkstelligd; ook de bijdrage van Van Gils Automotive wordt hierin vermeld.
In het artikel wordt onder andere uitgelegd wat de verschillende voordelen zijn van de zogeheten air dry clear coats; omdat deze blanke lakken aan de lucht drogen, hoeft er niet meer gestookt te worden en hoeft de lak minder lang te drogen, dit scheelt tot wel 50 procent in het gasverbruik.

‘Het grote voordeel is dat je veel meer snelheid in je processen hebt. Het scheelt twintig minuten per auto, naast je reductie in gasverbruik.’
Wilfred Herder, Herder Autoschade

Ook werd de rol die Van Gils Automotive speelt bij de verduurzaming van schadeherstel benoemd; 
Hergebruikte onderdelen van Van Gils Automotive zijn van uistekende kwaliteit, en dragen daarnaast bij aan een duurzamer schadeherstel-proces; ten opzichte van het gebruik van een nieuw onderdeel wordt er tot 86 procent aan CO2 uitstoot bespaard. Dit sluit dan ook perfect aan bij het Bewust Groen Schadeherstel.


‘Het is een behoorlijk vooruitstrevend demontagebedrijf; als je daar een onderdeel bestelt, krijg je echt het juiste onderdeel. Van Gils weet dan precies om welke auto het gaat en welke onderdelen daarvoor geschikt zijn.’
Wilfred Herder, Herder Autoschade

Bent u benieuwd geraakt naar het volledige artikel? Lees het hier.
 

 


DEF Label BewustGroen%20Schadeherstel

live chat