Global Recycling Day bij Van Gils Automotive

22 mrt. 2022

Afgelopen week op 18 maart was het Global Recycling Day. Op deze dag staat de hele wereld stil bij hoe men het best om kan gaan met afval. Particulier staan mensen stil bij hoe er thuis gerecycled kan worden, maar ook bedrijven besteden aandacht aan hoe afval op de juiste manier verwerkt kan worden; zo ook Van Gils Automotive.

 
Bij Van Gils Automotive staan wij voor gebruikte auto onderdelen van hoge kwaliteit; van de inkoop van de auto, de demontage tot de losse verkoop van de onderdelen, bij Van Gils Automotive zijn wij betrokken bij het hele proces. In de afgelopen decennia is er in de samenleving steeds meer focus op verduurzaming, Van Gils Automotive sluit zich hier dan ook volledig bij aan. In elke stap van het inkoop- en demontage proces levert Van Gils Automotive inspanning om zo duurzaam mogelijk te zijn. Het hergebruik van gebruikte auto onderdelen en het recyclen van sloopauto’s dragen dan ook bij aan de verduurzaming van Van Gils Automotive en de gehele branche.


Van Gils Automotive is marktleider in het toepassen van de circulaire economie; wij zorgen ervoor dat auto’s en onderdelen zo lang mogelijk nog gebruikt kunnen worden. Dit doen wij bijvoorbeeld door gebruikte onderdelen een nieuw leven te geven onder uw auto, wat tot 86 procent CO2 uitstoot kan besparen ten opzichte van een nieuw onderdeel.
Als een auto volledig gedemonteerd is, gaat deze auto de shredder in. Hier worden alle materialen zoals ijzer, aluminium en koper verzameld zodat deze materialen weer hergebruikt kunnen worden. Zo wordt gemiddeld tot zo’n 98 procent van een hele auto gerecycled. 

Van Gils Automotive is ook aangesloten bij het nieuwe initiatief Bewust Groen Schadeherstel, waarbij er samen met schadeherstelbedrijven wordt gekeken naar manieren om samen tot een duurzamere branche te komen; hierin spelen de gebruikte onderdelen van Van Gils Automotive een grote rol.


Auto onderdelen bij Van Gils Automotive; kwaliteit met het oog op de toekomst!
 


global%20recyclingPS

live chat