Van Gils Automotive in het Aftersales Magazine

5 sep. 2022

'Waarom iets maken wat er al is?' luidt de titel van het artikel over Van Gils Automotive in de meest recente editie van het Aftersales Magazine. In dit uitgebreide artikel worden verschillende aspecten van Van Gils Automotive en onze bedrijfsvoering uitgelicht.


aftersalesvga12

Om de slogan 'Waarom iets maken wat er al is?' kracht bij te zetten wordt er in het artikel duidelijk uitgelegd wat de voordelen van gebruikte onderdelen zijn; naast dat een gebruikt onderdeel vaak tot wel 60% goedkoper is dan een nieuw is het herbruiken van onderdelen een veel duurzamere keuze; tot wel 86% CO2 uitstoot kan bespaard worden ten opzichte van een nieuw onderdeel. Alle onderdelen bij Van Gils Automotive worden getest op zowel werking als kwaliteit en worden geleverd met minimaal 6 maanden garantie, zo draagt Van Gils Automotive bij aan een duurzamere branche zonder in te leveren op kwaliteit.

"Een gebruikt onderdeel biedt meerdere partijen voordeel."

Patrick van Gils

Omdat het gebruik van tweedehands onderdelen de afgelopen jaren veel aan populariteit heeft gewonnen, is het belangrijk dat ook deze branche blijft innoveren en zichzelf blijft controleren. Het RDW ziet door middel van het ORAD (Online Registratie AutoDemontage) toe op elk autodemontagebedrijf en het STIBA heeft met het KZD een norm ontwikkeld; zo weten klanten dat een bedrijf voldoet aan alle regels en kwaliteitseisen die horen bij het autodemontage-proces. 

'Als je de branche op wil waarderen, moet je zorgen dat de regels voor iedereen gelden.'

Van Gils Automotive denkt in al onze acties aan de toekomst, ook in het werven en opleiden van personeel. Duurzaamheid zit niet alleen in het verminderen van de CO2-uitstoot, maar ook in het durzaam omgaan met het personeel; samen met de gemeente werkt Van Gils Automotive aan een traject waarbij meer dan 80 procent van de mensen uiteindelijk een betaalde vindt; ook werken wij samen met het ROC Mondriaan en zijn wij SBB-gecertificeerd om mensen in de sales, logistiek en demontage op te leiden. Zo draagt Van Gils Automotive niet alleen bij aan een duurzamere maar ook een inclusievere branche met kansen voor iedereen.

'Ondernemers verdienen aan de maatschappij en goede ondernemers doen wat terug voor de maatschappij.'

Patrick Van Gils 

Wilt u het volledige artikel lezen? Dat kan hier
 

live chat