Uw auto klaar voor de winter met winterbanden en velgen bij Van Gils Automotive!

1 dec. 2022

Velgen-sets inclusief winterbanden nu beschikbaar bij Van Gils Automotive

Het is inmiddels alweer December en het siezoen van de feestdagen komt er weer aan; Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw staan om de hoek. De dagen worden korter en het kwik is de afgelopen dagen al flink aan het zakken. Bij Van Gils Automotive zijn wij helemaal klaar voor het seizoen, maar is uw auto al klaar? 


tmpD9DF.tmp

Wanneer moet ik winterbanden gebruikten?

Het koudere seizoen brengt niet alleen de feestdagen met zich mee, maar ook voor uw auto verandert er veel. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt raden wij aan om winterbanden te monteren onder uw auto; zo bent u ervan verzekerd dat u en uw auto voorbereid zijn op elke situatie, of het nou glad, nat of koud is. 

Winterbanden worden voor verschillende redenen aangeraden;

  1. Met winterbanden heeft u meer grip; door het altijd flexibele rubber en de speciale inkepingen; zodat de band grip blijft houden, ook al is het buiten koud is. 
  2. Winterbanden hebben een aanzienlijk betere remweg dan zomerbanden; de remweg bij 50 kilometer per uur is 30 meter, terwijl dit bij zomerbanden zo'n 60 meter is. 
  3. In winterse omstandigheden bent u veel veiliger onderweg; bij gladde omstandigheden en sneeuw heeft u wél grip en komt u zelfs weg uit een laag sneeuw. 
  4. U doet langer met uw banden; zomerbanden zijn in de winter niet alleen gevaarlijker dan winterbanden, deze banden slijten ook sneller wanneer het koud is; dus het loont om in zowel zomer- als winterbanden te investeren.
  5. In veel (wintersport) landen zijn winterbanden verplicht; in Duitsland, Finland, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland zijn winterbanden verplicht en indien u zich hier niet aan houdt ,kunt u rekenen op een fikse boete.

Ons assortiment aan velgen inclusief winterbanden

Bij Van Gils Automotive hebben wij een groot aanbod aan velgen- en banden sets voor veel verschillende merken en modellen; zo ook voor bijvoorbeeld de Land Rover Defender en Mercedes Benz G-Klasse. 

Voor een compleet overzicht van al onze velgen en banden verwijzen wij u naar onze webshop; voor al uw vragen omtrent onze hoge kwaliteit gebruikte auto onderdelen voor uw auto kunt u ons bereiken op 070 383 63 57, verkoop@vangilsautomotive.nl of via Whatsapp op het eerder genoemde nummer.

live chat