De week van de Circulaire Economie

9 feb

De Week van de Circulaire Economie

Deze week is het de Week van de Circulaire Economie! Van 6 t/m 11 februari staan veel bedrijven en instanties stil bij het belang van circulair ondernemen en hoe we met z’n allen naar een circulaire samenleving kunnen gaan


Week%20vd%20Circulaire%20Economie

De Circulaire Economie bij Van Gils Automotive

Bij Van Gils Automotive is ons primaire proces van onderdelen hergebruiken een schoolvoorbeeld van een circulair proces; de origineel gebruikte auto onderdelen worden voor een tweede keer gebruikt voor hetzelfde doeleinde, zo wordt de levensduur van het product verlengd.

Naast dat de levensduur van het product verlengd wordt zijn origineel gebruikte onderdelen ook duurzamer ten opzichte van nieuwe onderdelen; met een origineel gebruikte portier van Van Gils Automotive kan tot wel 86% CO2 uitstoot bespaard worden ten opzichte van een nieuw onderdeel. 

Niet bruikbare onderdelen van een auto gaan mee met de materiaalrecycling; bij Van Gils Automotive recyclen wij meer dan 98% van de auto.

Waarom iets maken wat er al is?

Samen staan we sterker, ook in de toekomst

Graag helpen wij ook andere bedrijven om mee te gaan in de circulaire economie door bijvoorbeeld het wagenpark te onderhouden met origineel gebruikte kwaliteits onderdelen.

Er is tenslotte maar één aarde; als de grondstoffen eenmaal op zijn zullen we wel moeten hergebruiken en recyclen. Waarom wachten op dat moment?

Wij zijn al gestart!

live chat