U heeft uw auto bij ons ingeleverd; maar wat gebeurt er hierna mee?

2 weken geleden

Wij hebben u auto ingenomen en u heeft de vrijwaring en het geld al ontvangen, maar wat gebeurt er hierna eigenlijk met uw auto? Er zijn verschillende mogelijkheden en in deze blog leest u precies welke dit zijn.


sloop 7

Bij Van Gils Automotive nemen wij dagelijks voertuigen in; van scooters voor de sloopregeling tot auto's die nog als occasion kunnen worden verkocht. Maar wat gebeurt er nou precies nadat wij uw auto hebben ingekocht? 

De bestemming van uw auto

Bij het inkopen van uw auto kijken wij al naar zaken als de leeftijd, kilometerstand en de optische en technische staat van de auto. Deze zaken bepalen niet alleen de prijs die wij u kunnen bieden voor de auto ook wat er hierna mee gebeurt. Aan de hand hiervan kunnen wij de auto op drie verschillende manieren behandelen: als occasion/schadeauto, demontage auto of als End-Of-Life auto. Hieronder staat uitgelegd wat dit inhoudt.

Occasion/Schadeauto

Is uw auto niet te oud en verkeert deze nog in een zowel optisch als technisch goede staat? Of heeft de auto schade die wellicht nog te repareren valt? Dan is er kans dat wij uw auto aan gaan bieden op de tweedehands markt en zo iemand anders wellicht blij te maken met een nieuwe auto. Mocht er na een tijdje geen vraag zijn naar deze auto dan melden wij deze alsnog af als een demontage auto. 

Demontage auto

Heeft u auto (veel) schade. maar is uw auto niet te oud en heeft deze een mooie kilometerstand? Dan gaat deze auto bij ons voor de demontage; vloeistoffen worden afgetapt en alle bruikbare intacte onderdelen worden eraf gedemonteerd. Vervolgens worden deze onderdelen zowel op kwaliteit als op werking getest, ingevoerd en hierna online bestelbaar in onze webshop. Het restant van de auto wordt bewaard voor zaagdelen of gaat mee met de recycling.

End-Of-Life auto

Heeft uw auto veel gebreken of is uw auto simpelweg 'op' omdat deze oud is? Dan is er een grote kans dat wij deze auto zien als een 'End-Of-Life' auto. End-Of-Life auto's zijn voor ons puur voor de recyling; de vloeistoffen worden afgetapt en de banden en velgen worden van de auto afgedraaid. Hierna gaat het grote restant van de auto afgevoerd voor de recycling.

Recyling

De restanten van Demontage en de End-Of-Life auto's worden platgemaakt en afgevoerd in een vrachtwagen naar een afvalverwerkings-locatie. Hier wordt de auto verwerkt en worden alle metalen van elkaar worden gescheiden. Zo zijn alle materialen die van de auto afkomen weer klaar om herbruikt te worden. 

Uw auto inleveren bij Van Gils Automotive?

Bij Van Gils Automotive kopen wij dagelijks auto's in tegen de beste prijzen. Wilt u ook uw auto bij ons inleveren voor de demontage of recycling? Neem dan contact op met onze autoafdeling op 070 383 63 57 (optie 2) of op auto@vangilsautomotive.nl.

live chat