Hoge temperaturen en uw auto; een aantal tips om uw hoofd en de auto koel te houden!

3 aug. 2022

Onlangs hebben wij in Nederland een ware hittegolf gehad; met temperaturen ver boven de 35 graden waren het één van de warmste dagen die Nederland in tijden heeft gekend. Heel het land was in rep en roer door de hitte; zo ook veel automombilisten die zich door het warme weer hebben laten verrassen.


anwbzonononon

Deze zomer zal het nog vaker warm worden, in Nederland maar ook zeker op de vele vakantiebestemmingen die Nederlanders bezoeken. De hitte kan zorgen voor problemen, vermoeidheid en irritaties, zowel binnen als buiten de auto. Daarom is het handig om goed voorbereid op reis te gaan om mogelijke verrassingen te voorkomen.

Hier volgen een aantal tips om om te gaan met de hitte:

  • Check vóór vertrek uw koelvloeistof en vul indien nodig bij.
  • Zet de airco niet té koud, anders is het temperatuurverschil te hoog.
  • Drink onderweg genoeg water, zo droogt u niet uit. 
  • Parkeer uw auto zoveel mogelijk in de schaduw of leg een zonnescherm op de voorruit, zo voorkomt u dat uw auto te erg opwarmt.

Met deze tips kunt u veiliger én comfortabeler de auto pakken, zelfs wanneer het kwik ver boven de 30 graden komt.

Voor al uw airco- en koeling gerelateerde onderdelen bent u bij Van Gils Automotive aan het juiste adres! Voor een groot aantal verschillende merken en modellen hebben wij hoge kwaliteit onderdelen op voorraad, waaronder ook onderdelen voor uw koelingssystemen. Is bijvoorbeeld uw aircopomp toe aan vervanging? Aarzel dan niet en neem een kijkje in ons zeer ruime assortiment. Voor verdere vragen of bestellingen kunt telefonisch, per mail of via WhatsApp contact met ons opnemen, dan helpt ons zeer ervaren team van de afdeling verkoop u verder. 

live chat