Gebruikte startmotoren en dynamo's

Startmotor of Dynamo vervangen

Op zoek naar een startmotor of dynamo voor je auto? Je vindt de juiste onderdelen bij Van Gils Automotive. Kies voor een gebruikte startmotor, getest en voorzien van garantie. Van Gils Automotive helpt je door flink te besparen op de kosten voor het vervangen van jouw dynamo of startmotor! Goedkoper dan nieuw, zonder in te leveren op kwaliteit.

 

Onderdelen van Van Gils Automotive

Van Gils Automotive is één van de grootste en meest professionele spelers op de markt van verkoop van gebruikte auto-onderdelen. Met meer dan 100.000 onderdelen op voorraad, zowel gebruikt als nieuw, vind eenvoudig het gewenste product in onze online catalogus. Onze medewerkers met technische kennis en de benodigde ervaring helpen je graag bij het vinden van het passende onderdeel. Wij zorgen er samen voor dat je het juiste onderdeel binnen 24 uur geleverd krijgt. Niet goed? Geld terug!

 

Tweedehands Startmotor 

De alternator, beter bekend als startmotor, is een erg belangrijk elektrisch onderdeel. De startmotor zorgt er namelijk voor dat de motor in beweging wordt gebracht en deze aanslaat. De startmotor wordt bij het starten via een relais aangestuurd. Een elektromagneet zorgt er op zijn beurt weer voor dat een klein tandwiel (de Bendix) in het vliegwiel van de brandstofmotor grijpt en de krachtbron aan het draaien brengt. Met de keuze voor een tweedehands startmotor, of gebruikte alternator bespaar je op onnodige kosten en ben je in veel gevallen goedkoper uit dan het laten reviseren van de bestaande startmotor. 

 

Gebruikte Dynamo

De dynamo zorgt er voor dat tijdens het rijden de accu continu wordt opgeladen. De Multiriem van de motor zorgt ervoor dat de dynamo in beweging komt zodra de motor draait. Zonder dit proces raakt de accu leeg en zal de auto stoppen met functioneren. Het is dus van belang dat de dynamo in goede conditie is. Een slecht functionerende dynamo kan relatief eenvoudig vervangen worden door een werkende gebruikte dynamo uit een vergelijkbaar voertuig. Bij van Gils Automotive zoeken we graag mee naar een passend product. Hierdoor bespaar je op onnodige kosten van een nieuwe dynamo en draag je bij aan het mileu.

 

Startmotor of dynamo kapot?

Is je startmotor of dynamo is kapot, wat nu? Er zijn verschillende manieren om het probleem op te lossen. De startmotor of dynamo kan worden gereviseerd of worden vervangen. Bij een revisie wordt de startmotor of dynamo opengemaakt en de kapotte delen worden gerepareerd. Je kunt het onderdeel ook vervangen voor een nieuwe of een gebruikte startmotor. Let hierbij op de kwaliteit van het onderdeel. Kies voor een origineel onderdeel voor een hoge kwaliteit, replica onderdelen zijn vaak goedkoper, dit is dan ook terug te zien in de levensduur van het onderdeel. Van Gils Automotive levert gebruikte originele onderdelen, hoge kwaliteit tegen een scherp tarief! Bekijk al onze startmotoren en dynamo’s in onze webshop.