Gebruikte versnellingsbak

Gebruikte Versnellingsbak

Op zoek naar een gebruikte versnellingsbak? Bekijk dan onze online voorraad voor het huidige aanbod aan gebruikte en nieuwe versnellingsbakken. Al onze versnellingsbakken zijn zorgvuldig gedemonteerd, getest en voorzien van garantie.

            

Onderdelen van Van Gils Automotive

Van Gils Automotive is één van de grootste en meest professionele spelers op de markt van verkoop van gebruikte auto-onderdelen. Met meer dan 100.000 onderdelen op voorraad, zowel gebruikt als nieuw, vind eenvoudig het gewenste product in onze online catalogus. Onze medewerkers met technische kennis en de benodigde ervaring helpen je graag bij het vinden van het passende onderdeel. Wij zorgen er samen voor dat je het juiste onderdeel binnen 24 uur geleverd krijgt. Niet goed? Geld terug!   

 

Verschillende soorten versnellingsbakken

Versnellingsbakken worden in motorvoertuigen toegepast om het vermogen op een efficiënte en comfortabele manier over te brengen naar de wielen van het voertuig. Er bestaan in de regel een aantal verschillende type versnellingsbakken;

De handgeschakelde versnellingsbak

De handgeschakelde versnellingsbak wordt door de bestuurder volledig bediend. De bestuurder heeft hier te maken met een aantal voorwaartse versnellingen, een achteruit, en de koppeling die bedient zal moeten worden.

De halfautomatische versnellingsbak

De halfautomatische versnellingsbak is grotendeels computergestuurd. De bestuurder geeft aan in welke versnelling de bak moet staan, de computer en schakelrobot zorgen ervoor dat de bak in de juiste versnelling staat en de koppeling op een comfortabele manier bedient wordt.

De automatische versnellingsbak

De automatische versnellingsbak is de meest geautomatiseerde bak die er is. De bestuurder wordt van alle gemakken voorzien, de versnellingsbak neemt al het werk namelijk over! De automatische versnellingsbak zelf is daarom wel complexer.

De continu variabele transmissie

De continu variabele transmissie lijkt erg op de automatische versnellingsbak, echter schakelt deze versnellingsbak niet. De bak heeft 1 lange voorwaartse versnelling, je voelt de bak ook niet schakelen tijdens het rijden.

            

Versnellingsbak kapot?

Een kapotte versnellingsbak, Wat nu? Er zijn meerdere oplossingen om een auto met een kapotte versnellingsbak te repareren. De versnellingsbak kan vervangen worden of worden gereviseerd. Bij een revisie worden alle kapotte onderdelen vervangen in de versnellingsbak. Een revisie is vaak een tijdrovende klus en daardoor een dure reparatie.

Het vervangen van de versnellingsbak is de snelste en meest voor de hand liggende keuze. De monteur kan zo direct aan de slag! Naast wat vloeistoffen en eventueel een koppelingsset is de auto weer klaar voor gebruik.

            

Versnellingsbak vervangen

Wij helpen je graag een passende versnellingsbak voor je auto te vinden. Heb je reeds de versnellingsbakcode? Kijk dan direct op onze online catalogus. Je kunt dan direct zien welke versnellingsbakken er beschikbaar zijn voor jouw voertuig. Wanneer je zelf niet goed weet welke versnellingsbak er op je auto past, kunt je altijd beroep doen op onze medewerkers. Zij kijken graag met je mee naar een passende vervangende versnellingsbak.