Nieuws

Prachtig juryrapport OndernemerPrijs Haaglanden voor Van Gils Automotive 


Helaas… Wij hebben de OndernemersPrijs Haaglanden 2019 niet gewonnen. Wél zijn wij nog steeds heel erg trots op het behalen van een finaleplaats én het juryrapport:

“De jury ziet in de broers Van Gils twee ondernemers die de nodige tegenslagen hebben overwonnen. Zij moesten ruim vijf jaar geleden hun oude bedrijfspand aan de Binckhorst verlaten. Vervolgens hebben zij de nodige obstakels moeten overwinnen voordat zij in een nieuw, modern pand hun onderneming konden voortzetten. Na deze overstap hebben de gebroeders Van Gils een duidelijke focus aangebracht in hun onderneming. Door zich te richten op de ontmanteling van jong gebruikte auto's laten zij zien dat zij flexibel en innovatief zijn.

De gebroeders Van Gils scoren excellent op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hun streven en visie om onderdeel te zijn van een circulaire economie, waarbij ieder onderdeel wordt gerecycled, valt te prijzen. Uiteraard is een gezonde bedrijfsvoering ook voor de gebroeders Van Gils van belang. Echter, het feit dat zij binnen Van Gils Automotive tevens leiding geven aan een leerwerkbedrijf, krijgt van de jury de nodige waardering”.

Met deze lovende woorden in onze achterzak werken wij met plezier verder aan ons doel: Duurzaam Ondernemen waarin ‘gebruikt’ de nieuwe standaard wordt!


Van Gils Automotive en hun deelname aan ‘De Circular Economy Challenge’

“Duurzaamheid zit in onze genen”

Om bedrijven te stimuleren een circulair businessmodel te omarmen, is de RaboBank de Circular Economy Challenge gestart. In dit succesvolle programma kunnen bedrijven hun kansen voor circulair ondernemen verkennen en die vertalen naar een goed actieplan en een businesscase. Afgelopen half jaar werkten negentien ondernemers uit de regio nauw samen met KPMG Sustainability, Rabobank en MVO Nederland om hun duurzame ideeën uit te werken. Ze kregen toegang tot nieuwe, circulaire netwerken, ontvingen een companyscan en werden getraind om hun boodschap helder over te brengen.

Voor Van Gils Automotive is het woord ‘Circulaire’ meer dan een hip begrip. Wij hebben jarenlange praktijkervaring met duurzaam ondernemen en zijn koploper op het gebied van producthergebruik. Onze corebusiness bestaat uit het demonterenen en recyclen van voertuigen. De bruikbare auto-onderdelen worden getest, gedemonteerd en geclassificeerd. Hierna worden deze onderdelen gefotografeerd, ingevoerd in ons voorraadsysteem en getoond in de webshop. De onderdelenverkoop bestaat dus volledig uit producthergebruik. Hierbij worden geen nieuwe grondstoffen gebruikt, gaat er geen energie verloren tijdens het productieproces en wordt er geen onnodige arbeid verricht. Daarnaast wordt een auto in samenwerking met ARN [Auto Recycling Nederland] voor meer dan 95% gerecycled.

“Circulair is meer dan afvalstoffen omzetten naar grondstoffen”

Naast duurzaam ondernemen is het circulaire karakter van Van Gils Automotive ook zichtbaar in de omgang met onze klanten, het personeel en de omgeving. Wij streven te allen tijde naar duurzame relaties waarin beide partijen voordeel genieten van de samenwerking. Daarnaast fungeert onze onderneming in samenwerking met de omliggende gemeentes, ook als leerwerkbedrijf voor mensen met diverse afstanden tot de arbeidsmarkt. In een traject van zeven maanden worden zij intensief begeleid met het kunnen vinden van hun draai in het hedendaagse werkleven, zodat zij zich op hun eigen tempo voor kunnen bereiden op een eventuele herintegratie.

“Eerst gebruikt, daarna pas nieuw”

Naast het creëren van bewustwording onder onze particuliere klanten, informeren wij ook bedrijven over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam ondernemen. Door het gebruik van de onderdelen van Van Gils Automotive kan iedereen zijn of haar wagenpark verduurzamen. Dit levert zowel voor de klant als voor het milieu meerdere voordelen op:

 • Gebruikte onderdelen reduceren de C02 uitstoot – voor een motorblok is dat al snel 84% -
 • Kostenbesparing tot wel 60%
 • Kwaliteitsonderdelen met één jaar garantie

“Het zou toch geweldig zijn als gebruikt de nieuwe standaard wordt”

Door onze deelname aan de ‘Circular Economy Challenge’ van de Rabobank, hopen wij bij te kunnen dragen aan de verandering van ieders Mindset. “Een portier uit 2018 in een auto uit 2016, dat is toch onnodig?”, aldus Patrick van Gils. “Als mensen goed beseffen dat zij daarnaast ook nog geld besparen, wordt gebruikt vanzelf de nieuwe standaard. Het is slechts een kwestie van tijd.”


Werken en leren bij Van Gils Automotive

Werken én leren bij Van Gils Automotive Wist je dat wij naast de verkoop van gebruikte auto-onderdelen óók een leerwerkbedrijf zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? In samenwerking met de gemeente Pijnacker/Nootdorp en Zoetermeer hebben wij invulling gegeven aan dit bijzondere traject. Het traject duurt totaal zeven maanden waarbij 'Maatwerk' en 'Aandacht' de belangrijkste speerpunten zijn. Daarnaast zorgen wij ook voor een actieve uitstroom om de kandidaten na dit traject ergens te plaatsen. Aan het woord Geoffrey; één van onze deelnemers.

 


Van Gils Automotive finalist OndernemersPrijs Haaglanden 2019! 

Op donderdag 13 september namen wij trots de titel 'Finalist Ondernemersprijs Haaglanden 2019' in ontvangst. Na een pitch van zeven minuten over onze duurzame werkzaamheden binnen Van Gils Automotive, staan wij tijdens de finale op donderdag 22 november tegenover JEM-id en Finance Factor. De finale vindt plaats in het COMM Museum voor Communicatie. 

Op donderdag 13 september namen wij trots de titel 'Finalist Ondernemersprijs Haaglanden 2019' in ontvangst. Na een pitch van zeven minuten over onze duurzame werkzaamheden binnen Van Gils Automotive, staan wij tijdens de finale op donderdag 22 november tegenover JEM-id en Finance Factor. De finale vindt plaats in het COMM Museum voor Communicatie. 

OndernemersPrijs Haaglanden

De Stichting OndernemersPrijs Haaglanden wil door middel van deze prijs het netwerken tussen ondernemers met een vestiging in de regio Haaglanden stimuleren, contacten tussen het bedrijfsleven, de lokale en regionale overheid verbeteren én onderwijsinstellingen bij het bedrijfsleven betrekken. De regio Haaglanden omvat hierin de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. 

'Duurzaamheid zit in onze genen'

Van Gils Automotive is aangedragen door de Gemeente Pijnacker-Nootdorp. Onze core business bestaat uit het demonteren van voertuigen met moderne apparatuur, zodat het milieu geen enkel risico loopt op vervuiling. Daarbij hebben wij onze bedrijfsvoering zo ingericht, dat ook op langer termijn de leefomgeving centraal staat. 

De finale 

Tijdens de finale worden alle finalisten beoordeeld op ondernemerschap, innovatie, talent en vaardigheden. Uit de drie finalisten wordt uiteindelijk een winnaar gekozen op basis van een vooraf ingevulde vragenlijst, een pitch én een bedrijfsbezoek. Tijdens dit bezoek wordt ook een bedrijfsvideo opgenomen. 


Van Gils Automotive wint Ondernemersprijs 2014

Afgelopen dinsdag 11 november 2014 vond de uitreiking plaats van alweer de 15e editie van de Ondernemersprijs Pijnacker-Nootdorp. Deze prijs is bedoeld als stimulans voor bedrijven in de regio die zich onderscheiden door op een innovatieve manier in te spelen op marktomstandigheden en de behoeften van klanten.

 • Wij waren al erg blij met het nieuws dat wij tot de top vier genomineerde bedrijven behoorden. Afgelopen dinsdag zijn wij uitgeroepen tot winnaar van deze ondernemersprijs.

Voor ons is deze prijs een bevestiging dat we op meer vlakken goede keuzes hebben gemaakt.

Aansprekend voor de jury waren:

 • Onze groei (tegen de stroom van recessieberichten in)
 • Georganiseerde bedrijfsvoering
 • Heldere visie
 • Maatschappelijke ondernemen
 • Slim benutten van nieuwe technieken

“ Een aanwinst voor de regio” klonk het door op de avond van de prijsuitreiking waar meer dan 100 ondernemers aanwezig waren.

En die aanwinst willen wij ook graag zijn! Van innamepunt voor auto’s tot en met leverancier van origineel gebruikte onderdelen zijn wij het adres. Omdat wij van mening zijn dat het inspelen op de behoeften van de klant een continu doorlopend proces is, staan vernieuwen en veranderen bij ons nooit stil. Allemaal met één en hetzelfde doel: de dienstverlening naar onze klanten steeds weer verbeteren.

Van Gils Automotive, een naam om te onthouden!


GARANTIEPERIODE VAN 3 NAAR 6 MAANDEN GARANTIE BIJ VAN GILS AUTOMOTIVE!

Wij doen er alles aan om u de beste origineel gebruikte onderdelen te leveren. Daarom wordt elk onderdeel gecontroleerd, geïnspecteerd en zo mogelijk getest. 

Wij investeren voortdurend in onze medewerkers en apparatuur om er voor te zorgen dat we ook de nieuwste technische ontwikkelingen beheersen. Desondanks kan het natuurlijk altijd voorkomen dat een aan u geleverd onderdeel een defect vertoont. Ook dan kunt u op ons rekenen. 

Per 1 januari 2015 geven wij op onderdelen 6 maanden garantie. Alle overige garantiebepalingen blijven ongewijzigd. Wij bieden u dus nog meer zekerheid, terwijl u blijft profiteren van de scherpe tarieven van een origineel gebruikt onderdeel.

Van Gils Automotive: Zeker goed!


VAN GILS AUTOMOTIVE GAAT VOOR PERFECT GREEN

Beste relatie,
Verheugd zijn wij, Van Gils Automotive, u te mogen berichten dat ons Perfect Green initiatief vanaf 24 augustus 2015 handen en voeten heeft gekregen. Met trots kunnen wij u melden dat Van Gils Automotive 1 van de 6 Perfect Green bedrijven is die u als toeleverancier van origineel gebruikte onderdelen met een nog uitgebreidere service en perfecte garantievoorwaarden ten dienste kan zijn.

Apeldoorn, 24 augustus 2015,

PERFECT GREEN EN DUURZAAM REPAREREN BUNDELEN KRACHTEN VOOR IMPULS HERGEBRUIK

Perfect Green – NoRiskParts, een initiatief van een aantal gerenommeerde autodemontagebedrijven en de Stichting Duurzaam Repareren hebben hun krachten gebundeld. Gemeenschappelijk doel is een impuls te geven aan het hergebruik van auto onderdelen.

Perfect Green – NoRiskParts wil het hergebruik van auto onderdelen bevorderen door de klanten transparantie, standaard leveringsvoorwaarden en goudgerande garantiebepalingen te bieden. Deze regels worden strikt gehanteerd door alle deelnemende demontagebedrijven.

Onlangs won Perfect Green nog de Dave Bebelaar Award 2015. Waarmee wordt geïllustreerd dat het initiatief door de markt met enthousiasme is ontvangen. Het is wel van belang dat er bewaakt wordt dat de deelnemende demontagebedrijven zich aan de spelregels houden. “Duurzaam Repareren is een partij die gewend is om op dit soort zaken toe te zien, is objectief en bovendien zijn onze klanten, de automotive bedrijven, bij deze organisatie aangesloten”: aldus Ronald Morien, initiatiefnemer van Perfect Green.

“Goede leveringsvoorwaarden en garanties zullen zonder twijfel het hergebruik van auto onderdelen bevorderen en hoe meer gebruikte onderdelen er benut worden, hoe beter het voor het milieu is”: zegt Harry Filon van Duurzaam Repareren. Daarom hebben wij besloten om de samenwerking met Perfect Green aan te gaan. De bedrijven waarmee Perfect Green start, staan zonder twijfel garant voor een hoge mate van kwaliteit en service. Onze taak is de samenwerking aan te laten sluiten bij de klantwens en toe te zien op de naleving van de afspraken.

Perfect Green NoRiskParts start met de volgende demontagebedrijven:

 • Automaterialen Ronald Morien B.V.
 • Autobedrijf Broekhuis B.V.
 • Gebr. Obdam B.V.
 • Autodemontagebedrijf Th. van Gils B.V.
 • VandenBrand Parts B.V.
 • Autodemontagebedrijf Snuverink B.V.

Al deze bedrijven leveren onderdelen met één jaar garantie, first day delivery, in- en uitbouw vergoeding en alle andere Perfect Green-NoRiskParts condities. Meer hierover is te vinden op de website: www.noriskparts.nl. Met ingang van 24 augustus starten de deelnemende demontagebedrijven met het leveren onder de Perfect Green-NoRiskParts condities.


NOMINATIE VOOR DE ONDERNEMERSPRIJS 2014!

De regio Pijnacker-Nootdorp is een gebied waar een actief ondernemingsklimaat in harmonie optrekt met een fijne woonomgeving. Als gevestigden kunnen we trots zijn op de mooie bedrijven die ook nog eens voor regionale werkgelegenheid zorgen. Wij, Van Gils Automotive, zijn hier sinds juli 2014 gevestigd. Wij zijn dus nog een nieuwkomer, alhoewel wij als bedrijf al zo’n 40 jaar bestaan.

In de laatste jaren hebben wij hard gewerkt aan vernieuwing van onze organisatie. We hebben innovaties doorgevoerd in onze marktbenadering, het logistieke proces en de methode van ontmanteling van voertuigen. Met deze vernieuwingen in combinatie met ons prachtige nieuwe pand te Nootdorp hebben we een positie ingenomen in de kleine groep professionals in de autodemontagebranche Nederland. En we staan nog lang niet stil. We volgen ontwikkelingen die ons aangaan op de voet en zijn voortdurend bezig met het creëren van nieuwe kansen.

Dit alles heeft gebracht dat we nu genomineerd zijn voor de Ondernemersprijs. En daar zijn we trots op. Samen met 3 andere ondernemingen uit de regio laten we zien dat we als regio Pijnacker -Nootdorp veel in huis hebben. En als Van Gils Automotive zien wij de nominatie als herkenning van onze toekomstgerichte inspanningen.

“Duurzaamheid zit in onze genen. Wij ondernemen nu en denken in de toekomst”


HAAGSE SLOOPREGELING VERLENGD TOT 1 DECEMBER

De Haagse sloopregeling wordt verlengd tot 1 december 2014. De regeling zou oorspronkelijk op 31 maart aflopen. Omdat er nog budget is voor nieuwe aanvragen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de termijn te verruimen.

Lees verder


VERHUIZING

Wij gaan verhuizen!

In het afgelopen jaar zijn wij druk geweest met het realiseren van een geheel nieuw bedrijfspand. Nu is het bijna zover. Medio Juni 2014 verwachten wij onze deuren te openen in Nootdorp. Wij houden u op de hoogte! Waar zijn wij straks te vinden?
Ons nieuwe adres wordt: 
Spiegelstraat 6 te Nootdorp (bedrijventerrein Heron). 

Assortiment 
Op deze zeer ruime locatie hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij krijgen meer ruimte, ons assortiment zal verder worden uitgebreid. 

Bereikbaarheid 
Onze bereikbaarheid wordt zeer goed. Enkele snelwegminuten uit Den Haag en langs de A12.