Starten en Laden

Starten en Laden

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-12 van 2664

  Pagina
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  1. Dynamo Peugeot 206
   2003
   Prijs op aanvraag
  2. Startmotor Peugeot 206
   2003
   Prijs op aanvraag
  3. Dynamo Renault Megane Scenic
   2003
   € 44,00 Marge
  4. Startmotor Ford Fiesta
   2010
   Prijs op aanvraag
  5. Dynamo Ford Fiesta
   2010
   Prijs op aanvraag
  6. Startmotor Renault Twingo
   2012
   Prijs op aanvraag
  7. Dynamo BMW 3-Serie
   2000
   Prijs op aanvraag
  8. Dynamo Seat Leon
   2000
   Prijs op aanvraag
  9. Dynamo Ford KA
   2002
   € 19,00 Marge
  10. Dynamo Ford Fiesta
   2003
   € 29,00 Marge
  11. Dynamo Mercedes A-Klasse
   2001
   Prijs op aanvraag
  12. Dynamo Mercedes A-Klasse
   2001
   Prijs op aanvraag
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-12 van 2664

  Pagina
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Het starten en laden van een voertuig

  Je draait aan de contactsleutel of drukt op de startknop en de motor van je auto gaat draaien, althans als het goed is. Het is voor iedere autobestuurder een vast ritueel en een vanzelfsprekendheid, tot het moment waarop de startmotor het begeeft. 

  De startmotor wordt bij het starten via een relais aangestuurd. Een elektromagneet zorgt er op zijn beurt weer voor dat een klein tandwiel (de Bendix) in het vliegwiel van de brandstofmotor grijpt en de krachtbron aan het draaien brengt. Het klinkt simpel, maar het vergt elke keer als je je auto start weer de nodige kracht en inspanning van de startmotor. Je zou voor de aardigheid maar eens bij moeten houden hoe vaak je jouw auto opnieuw start en weer stilzet. Bedenk daarbij dat er elke keer weer het nodige wordt gevergd van zowel de accu als de startmotor. De accu levert energie en de startmotor zet die energie om in pure aandrijfkracht om de krachtbron van de auto op gang te brengen. 

  Van Gils Automotive levert tweedehands startmotoren uit voorraad voor vrijwel ieder automerk- en type. Met de handige zoekfunctie zie je in één oogopslag of jouw gewenste onderdeel op voorraad is, wat het kost en wanneer je het in huis kunt hebben. Alle tweedehands auto onderdelen zijn door ons uitvoerig getest en wij hanteren uitstekende garantievoorwaarden.

  Bijladen van de accu

  Zeker doordat er steeds meer elektronica in auto’s gestopt wordt is een goed functionerende dynamo essentieel. Dit onderdeel zorgt er immers voor dat tijdens het rijden de accu continu wordt opgeladen en een goede werking van al die moderne elektronica gewaarborgd is. 

  Als het dynamo-lampje op het dashboard gaat branden kan het zijn dat de V-snaar of Multiriem te slap staat of zelfs gebroken is. In dat geval draait de dynamo niet of niet voldoende en daardoor komt het opwekken en afgeven van laadstroom aan de accu in het gedrang. Zeker als er veel stroomverbruikers, zoals verlichting, verwarming, airco, ruitenwissers en dergelijke tegelijk ingeschakeld zijn wordt er veel gevergd van de dynamo. Het is dan ook één van de onderdelen die na verloop van tijd aan vervanging toe is. 

  Voordat je tot de aanschaf van een andere dynamo overgaat is het wel nodig om goed te checken of haperende stroomvoorziening ook echt wel aan een defecte dynamo te wijten is. Soms kan namelijk ook de accu gewoon versleten zijn of moet de V-snaar of Multiriem strakker gespannen worden. Om dat uit te sluiten kun je met een multimeter nameten of de dynamo (voldoende) laadstroom levert.

  Ben je opzoek naar een dynamo of startmotor?

  Het Van Gils Automotive onderdelen platform heeft voor zowel particuliere als zakelijke klanten een uiteenlopend assortiment gebruikte auto onderdelen. Eenvoudig direct online bestellen en veilig afrekenen, uitstekende garantievoorwaarden en een snelle verzending. De telefonische en digitale helpdesk zijn bereikbaar voor vragen, tijdens of bij het kiezen van het juiste product. Van Gils Automotive biedt jong gebruikte, kwalitatieve onderdelen aan. Je kunt de startmotor of dynamo bij ons ophalen of laten verzenden naar ieder adres.