Portieren & Deuren

Autoportier vervangen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, hierdoor is het mogelijk dat je plots schade aan de portier of deur van je personenauto hebt. Bij van Gils Automotive kijken wij graag met je mee naar een passend en vervangend portier. Kies voor een gebruikte portier om de kosten van de reparatie aantrekkelijk te houden. Het voertuig is namelijk ook niet nieuw meer, waarom zou je er dan een duurder nieuw portier in plaatsen? Een origineel gebruikte portier beschikt over dezelfde kwaliteitsnormen als het portier dat de fabriek verliet. Bij Van Gils Automotive worden alle deuren met uiterste zorg gecontroleerd en geclassificeerd. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Onderdelen van Van Gils Automotive

Van Gils Automotive is één van de grootste en meest professionele spelers op de markt van verkoop van gebruikte auto-onderdelen. Met meer dan 100.000 onderdelen op voorraad, zowel gebruikt als nieuw, vind eenvoudig het gewenste product in onze online catalogus. Onze medewerkers met technische kennis en de benodigde ervaring helpen je graag bij het vinden van het passende onderdeel. Wij zorgen er samen voor dat je het juiste onderdeel binnen 24 uur geleverd krijgt. Niet goed? Geld terug! 

Kosten vervangen autodeur

Het vervangen van een beschadigde deur voor een gebruikte auto deur is in veel gevallen goedkoper dan het laten herstellen en opnieuw spuiten van een portier. Soms treft je een portier in de juiste kleur, dan hoef je het portier enkel nog te laten monteren. Wanneer je geen portier in de juiste kleur kunt vinden, zal het portier gespoten moeten worden. De kans is groot dat je dan alsnog goedkoper uit bent dan bij een volledige reparatie. Houd er rekening mee dat het portier gemonteerd en afgesteld moet worden worden door een monteur of schadehersteller om kieren en lekkage te voorkomen. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een autodeur?

Tijdens de zoektocht naar een vervangend portier voor jouw voertuig zijn er een aantal belangrijke punten die je aandacht nodig hebben. Kleur; vanzelfsprekend zijn beschikbare kleuren belangrijk. In het geval dat je een portier in dezelfde kleur als de auto kunt kopen scheelt dit weer kosten voor het herspuiten. Als dit niet het geval is maakt de kleur vrij weinig uit, het portier zal compleet herspoten moeten worden. Let goed op de uitvoering van de auto, sommige modellen zijn verkrijgbaar in 2/3 deurs modellen, 4/5 deurs modellen, hatchback, station, coupé. Hiervan kunnen portieren uitwisselbaar zijn, echter is dit niet altijd het geval. Daarnaast is de classificering van belang. Dit zegt het meeste over de deur die je wellicht kunt kopen. De staat van de deur wordt met de classificering beschreven. A1 is hierin de hoogst haalbare score, dit staat gelijk aan een strakke deur. A3 is de laagste gradatie, deuren met deze classificatie hebben licht herstelwerk.